Month: November 2021

November 25, 2021

Cine ar sublinia o simțire?

Sunt doar un vers lăsat să se usuce între filele unei cărți ponosite. Cine ar citi un dor nestins? Cine ar sublinia o simțire? Mai bine… Mi-e teamă să mă nasc a doua oară.

November 24, 2021

Om

Sunt O minune, O mare lacrimă, O mică dorință, O metaforă, O mărgea, O muză, O melodie, O minciună, O micsandră vrăjită, O mângâiere, O mână, O mătase, O magie, O mireasmă, O mie de versuri căzute din cer. Sunt om.

November 19, 2021

Vezi în silabe să nu te tai

S-a spart cuvântul omenie – Vezi în silabe să nu te tai, Că ai risca să te îmbie Și ai începe mai mult să dai – Un gând bun și-o îmbrățișare, Un zâmbet cu roșu desenat, Unui suflet în așteptare Ce fericirea și-a tot uitat Printre lacrimi căzute și azi, Printre ochii cu povești tot gri. Însăși măreția unor brazi Ai atinge-o dacă te-ai răni.

November 17, 2021

Zâmbește-mă!

Ce au să-mi recite ochii tăi Când diamante văd în ei? Despre iubire și etern, Despre zeițe, despre zei, Despre vinul pe care-l bei?   Ori despre liniște și stele, Bucăți ce se desprind din ele, Căzând pe visurile mele, Făcând cuvintele mai grele?   Ce au ochii tăi să îmi tacă? Zâmbește-mă ca niciodată!

November 16, 2021

De-a v-ați ascunselea

Mă joc de-a v-ați ascunselea Cu însăși fericirea – Ce bine s-a ascuns! M-ajuți să o găsesc? Eu o caut prin chipuri senine, Tu, prin inimi de aur. Cine o găsește primul Să strige Te iubesc!

November 16, 2021

La Biserică

„Mă pot ruga oriunde, Dumnezeu mă aude – Chiar și la mine-n casă, De mine nu se-ascunde.”   Strigă tare creștinul Și doar ca să se scuze. Și toate, când le aud, Încep să mă amuze.   Când te invită Domnul În Casa Lui cea Sfântă, El iar Se dăruiește Să te elibereze Chiar de povara cruntă.   În palmele Lui îți ia Grijile cele […]

November 14, 2021

Ultimul vers îl las în drum

Am devenit nisip de dor, Ostenit de așteptare, Iar versul ultim îl oftez, Căci te am doar în visare.   Camerele poeziei – În toate ai lăsat murdar. Cuvinte-cioburi iar găsesc – Cu ce să scriu? E în zadar.   Iar, în trecut, al tău nume, Câteva litere în vânt, Nu însemna insomnie Și mai puteam încă să cânt.   Și-acu’ mi-ai furat și timpul, […]

November 10, 2021

Când inima

Când inima tace, Căzând iar pe gânduri, Cuvinte înghițind, Ascult-o în rânduri!   Când inima plânge Și din rană îi curg Picuri tot mai roșii, Să nu crezi că-i amurg!   Când inima râde Și bancuri n-a citit, Ea doar se ridică Să fie răsărit.

November 9, 2021

Strigătul unui suflet

Nu mă privi, sunt deșert, Ura nu mă îmbracă. De frig încep să sufăr Și tusea mă încearcă.   Nu simt nici fericire, Nici gustul cel de bine. Habar n-am de iubire, Nu știu ce mă mai ține.   Și stinsu-mi-a lumina, Norul gri mă atinge Și-aștept o bucurie, Dar peste mine ninge.   Mă-nțep în spinii fricii, Nu am haină, sunt un chin. Mă-ntreb […]

November 6, 2021

Închipuire

Afară nu plouă, ți se pare. Se scurg doar emoții de durere și doare. Poeților din cer le curg versuri șiroaie. Afară nu plouă, ne-mbrățișează un ochi de nor, că și el știe ce-nseamnă dor. Și nici eu nu plâng, ți se pare, plantez mărgăritare.