Month: May 2021

May 31, 2021

Vară fără pRIMĂ

Se dezbracă primăvara de primii pantofi de ghiocei, de primul ruj de lalele roșii, de prima rochie cu toporași, de primii cercei cu smarald.   Rămâne o vară pregătită de plajă, iubindu-se cu soarele, îmbrățișând nisipul, aruncându-se în marea de speranțe.

May 28, 2021

#Cugetare18

Prin sufletul îngăurit, fericirea curge spre neant. Plouă de parcă ar plânge cineva. Fulgeră! Tunetul se aude în inimă mai șoptit. De ce nu mi-ai spus că suntem nori?

May 23, 2021

Florile pierdute ale lui Alice Hart – impresii de lectură

Nu pot să exprim în cuvinte cât de mult mi-a plăcut cartea „Florile pierdute ale lui Alice Hart”, scrisă de Holly Ringland, care este, de fapt, o adevărată grădină botanică. Înainte de a-mi lăsa aici impresiile de lectură, vreau să-i mulțumesc persoanei care m-a ajutat să descopăr o așa bijuterie literară (@absurdixandria) și să o recomand, la rândul meu, tuturor femeilor, căci este o lecție […]

May 22, 2021

Curcubeu

N-ai cum să spui ce roz e viața – Când tu suspini pân’ dimineața. N-ai cum să spui că iarba-i verde – Când ea grăbită tot te vede. Să spui cât de albastru-i cerul N-ai cum – când nu privești eternul. N-ai cum să vezi un galben soare – Când tu ești plin de întristare. N-ai cum să simți miros de un lila – Când […]

May 22, 2021

Nu fi poezie, da?

Tu să nu fii poezie, că n-aș ști să te citesc. Să te văd pășind în rime m-ar face să cam roșesc.   Și-mbrăcat artistic tare să te văd m-aș întrista. Hai fii om, căci eu în zare m-aș pierde, nu insista!   Nu fi poezie, da?

May 18, 2021

#Cugetare17

Oh, Poezie, mă tem că dacă te dezbrac de cuvânt, rămâi în sentimente goale – iar să grăiești ți-e sfânt – în orice anotimp ar fi pe pământ.

May 14, 2021

#Cugetare16

Știi de ce plouă în dimineața asta? Am rugat eu ploaia să te umple de pupici pe față în locul meu.

May 13, 2021

De Ziua Dorului

Adormită – mă dor dorințele de a te revedea. Dar mi-e un dor ce nu mi-aș dori să-l pierd. Ador să te simt măcar printr-un cuvânt scris la-ntâmplare. Hai să dormim, să fim – măcar în vis – un DOR amândori.

May 11, 2021

Și oamenii te uită

Și oamenii te uită, Nu încerca să-i legi! Ce nu a existat Nu poți nicicând să-nchegi.   Și nu-și vor aminti Toate ce v-au legat, N-au vrut să te mai știe – De asta au plecat.   În lumea ta, ei n-au Putut să mai respire. La lumea lor mai roz Nimeni să nu aspire.   Și oamenii te uită, N-au vrut să te mai […]