Month: April 2021

April 29, 2021

Îmbracă-te-n poezie

Îmbracă-te-n poezie cu parfum de reverie, pe buze – un epitet, în urechi, fără defect, metafore să îți prinzi și să vezi tu în oglinzi cum îți stă așa gătită – Gata să fii iar citită.

April 29, 2021

Și dacă ai plâns șiroaie…

Și dacă ai plâns șiroaie Oare ce ai rezolvat, Ți-ai făcut din lacrimi oare Diamante, un palat? Ia-ți tristețea de pe față Și prefă-o în frumos, În iubirea cea măreață, În sărut maiestuos.

April 29, 2021

Dorință

Vreau să scriem împreună cât mă privești cu uimire – să luăm luna de mână să ne-ofere nemurire. Vreau să scriem pe o frunză un catren sau poate două. Uite, eu o să-ți fiu muză, iar tu mie – viață nouă. Hai să scriem și iubirea, deși ea n-are cuvinte. Când ne pierdem iar cu firea, ne aduce iar aminte că iubirea doar se simte.

April 21, 2021

Nu fi

Nu fi un soare de nu știi Să-i încălzești pe toți, Nu fi copac cu brațe mii De să cuprinzi nu poți…   Nu fi cerul plin de stele De nu vrei să strălucești, Nu fi câmp de viorele De nu vrei să înflorești…   Nu fi nici foc de n-ai un dor Să arzi pentru dreptate, Nu fi nici apă de izvor, Lași inimi […]

April 21, 2021

Gerier

Când două anotimpuri se-ntâlnesc, se naște o frumoasă poveste de iubire. În același peisaj, albul iernii sărută verdele primăverii – Gerar și Prier. Ce sinceritate! Ce liniște! Gerier!

April 15, 2021

Imperativ negativ

Nu citi și nu spera, chiar fii anost! Nu privi, nu admira, nu are rost… Nu sprijini, nu explica, nu-i vreme… Nu-ncuraja și nu vorbi, ce lene! Nu oferi, nu ajuta, fii avar! Nu sfătui, nu mulțumi, e-n zadar… Nu scrie, nu înflori, chiar stai pe loc! Nu iubi, nu avansa, e doar un joc… Nu zâmbi, nu te juca, fii serios! Nu dansa, nu […]

April 3, 2021

Cuvinte în albastru intens – impresii de lectură

Am terminat de lecturat cartea Cuvinte în albastru intens de Cath Crowley. Aici aveți și gândurile mele. „Cuvinte în albastru intens” este un roman de dragoste, al familiei, epistolar, un roman despre viață și moarte, despre suferințe, pierderi, cuvinte, cărți la mâna a doua, poezie, pasiuni, dar, mai ales, un roman al speranței. „Cuvinte în albastru intens” sau, cum am simțit eu această carte, „Oameni […]

April 2, 2021

Gânduri de aprilie

E aprilie, dar sunt plecată Prin flori Și prin cireșe. Mai alerg În rochii vaporoase Să cânt Despre iubire,         nisip Și el.