Month: October 2021

October 29, 2021

Vreau să-ți fiu

În somn să nu te mai sperii, Vreau să-ți fiu eu pacea serii.   Vreau să-ți fiu un zâmbet mic, Din neant să te ridic.   Pe-un obraz ce n-a sperat, Vreau să-ți fiu sărut furat.   Vreau să-ți fiu și un cuvânt – Să-l plantezi tu în pământ.   Ca vrăjmași să nu mai ai, Vreau să-ți fiu un colț de Rai.   Vreau […]

October 29, 2021

Inima de lipsește

Te-a îmbrățișat c-o floare Cel ce brațe nu mai are.   Dar inima de lipsește, E definitiv, firește. Nimic n-o poate-nlocui, Numai ea știe a iubi Și să-l conjuge pe a fi.

October 28, 2021

Ce Toamnă puțină!

– Ce ne mai minte Toamna Că ea e fericită, Când frunza care-i cade Plânge și-i neiubită De lumea cea grăbită.   – Omul nu știe încă, Secretu’ n-a aflat. În frunza Toamnei găsești Sărut mai colorat. N-ai stat la sărutat! Toamna mi-ai supărat…   Îmbracă-te îndată, Timpul nu e pierdut, Octombrie te-așteaptă Să-i spui măcar „Salut”.   Chiar de nu o vei găsi, Oh, […]

October 27, 2021

Ai mințit și trandafirii…

De ce ești tu așa mârșav, Cel ce nu porți niciun nume? N-ai în suflet nicio bancă Să stea omu’ să se-adune…   Te prefaci că-mi dai o floare, Când, de fapt, sunt numai spinii. Petalele ți le-ai păstrat – Ai mințit și trandafirii…   Un „om bun” n-ai putea fi, Pleonasm l-aș numi chiar. Nu-ți pot zice nici „om rău”, Că-i oximoron, e clar.

October 25, 2021

Toamnă de revistă

Toamna mea este mai tristă – A apărut în revistă Fără haina ei de aur – Și îi e tare rușine, Cum golașă ea s-apară, Să o vadă-ntreaga țară?

October 25, 2021

Toamna-i scriitoare

Dacă pentru Toamnă lectura e pasiune, În paner, ea nu mai are fructe și legume. Are, în schimb, doar cuvinte mult prea colorate, Dar, fiind prea speriată, nu vrea să le-arate.   D-aia când mai bate vântul și a plânge pare, Ea, de fapt, scrie romane, ea e scriitoare.

October 23, 2021

Literă-petală

I-am jurat iubire Toamnei, I-am promis, cât voi trăi, Că-i voi scrie vers c-o floare, Căci frunzuțe are mii. Că la mine-n stih apare, Nu cum o cunosc mai toți – E rujată cu cinci nuanțe Și să o uiți nu mai poți. Chiar de e mai zbuciumată, Și-n pustiu o mai găsesc, O iau repede în brațe Și o scriu, așa-i firesc. Din plânset […]

October 20, 2021

#Cugetare22

De ce să beau alcool Când mereu scriu poezii? Eu, cu fiecare vers, Mă-mbăt cu melancolii.

October 20, 2021

Incolor

Versul meu culoare n-are, Mă-mprumută Toamna oare? Eu, în schimb, îi dau iubire, Că am scris-o în neștire Și-am privit-o cu uimire.