Day: January 11, 2022

January 11, 2022

#Cugetare27

Nu vreau să fiu fericită, vreau să fiu însăși Fericirea din inima credinciosului ce se roagă; din ochii mamei care-și ține pruncul la piept; din gura flămândului când mușcă din pâine; din gura însetatului când bea un strop de apă; de pe chipul studentului când își vede examenul promovat; din urechile omului ce ascultă natura; din sufletul poetului ce-și aruncă suferința în cuvinte; din privirea […]

January 11, 2022

Și mâna ce m-ajută

Și mâna ce m-ajută O strâng la pieptul meu Și o sărut continuu, Mă mângâie mereu.   O mână caldă, caldă, Ce-adună iubire. Și-atunci când se deschide, Cântă în neștire.   Și o ascult în taină, Degetele mici tot scriu Cuvintele de suflet Și simt că-s încă viu.

January 11, 2022

Se naște Eminescu

E cerul plin de stele, Se-ntrec în strălucire, Dar numai un Luceafăr, Și să nu te mire, Poate să răsară În sufletele noastre. La fiece lectură, Cu dor cuprinsu-ne-a. Se naște Eminescu, Spre bucuria mea, Și-n inima mea, Și-n inima ta.

January 11, 2022

#Cugetare26

Eu n-am două inimi, nici una n-am măcar. Am o jumătate, cealaltă e un dar ce-aș vrea să ți-l ofer – ce-ai zice de ți-ar bate el?

January 11, 2022

#Cugetare25

Oh, nu vreau să scriu, sunt doar obligată. Am condeiul la tâmplă, hârtia cu o pată de cerneală.

January 11, 2022

În limba cea română, se ține sus nasu`

Și oamenii se schimbă, Dar nu de haină, nu. Nu-i vei mai recunoaște, Au altfel sufletu’.   I-ai salutat, tu uită, Nu aștepta răspuns! Că îți vei pierde vremea, Rămâi un trist apus…   Ai cerut un ajutor, Stai, dar în ce limbă? Nu știi că-n românește Nu-nțeleg, hai, schimbă!   Vorbește-le-n chineză, Atenție-ți vor da: „O curiozitate – De unde știi limba?”   „Iaca […]