January 21, 2016

21 Ianuarie – Ziua Internațională a Îmbrățișărilor

By Cristina
Cap. 24 – Despre îmbrățișare, Suflet simplu de Cristina O.
sursă foto-internet
        O îmbrățișare la timpul potrivit face cât o mie de cuvinte. Îmbrățișarea ține locul cuvintelor. Câteodată avem nevoie doar de o singură îmbrățișare pentru a fi fericiți toată ziua.
Valoarea unei îmbrățișări o aflăm atunci când este singura de care avem nevoie și nu avem parte de ea în acel moment. Lipsa unei îmbrățișări ne face să ne dăm seama cât de valoroasă este. Când zic valoroasă, mă gândesc la acea valoare spirituală, nu materială.
Spuneam că îmbrățișarea ține locul cuvintelor. Prin îmbrățișare ne lăsăm sentimentele la vedere. Îmbrățișarea vorbește de la sine. Când îmbrățișăm pe cineva, de fapt spunem ceva, spunem ce simțim. Îmbrățișăm atunci când iubim pentru a ne simți cât mai aproape de persoana iubită, îmbrățișăm pe cei fericiți, pe cei triști. Îmbrățișarea ne ajută să ne apropiem de cei pe care-i iubim. Simțim nevoia să fim cât mai aproape de cineva, iar îmbrățișarea este cea care ne ajută.
De ce simțim nevoia să fim îmbrățișați? Sufletul nostru are nevoie de îmbrățișări așa cum are nevoie de iubire, de credință. Îmbrățișarea este o dovadă de iubire, cu ajutorul acesteia ne exprimăm iubirea. Printr-o simplă îmbrățișare arătăm că ne pasă, că suntem alături trup și suflet față de cineva. Eu simt nevoia să fiu îmbrățișată atunci când sunt tristă, atunci simt cea mai mare nevoie. Îmbrățișarea este pentru mine un remediu care are puterea de a mă vindeca. Simțim nevoia să îi îmbrățișăm pe toți pe care îi iubim. Aceasta reprezintă o dovadă de iubire. Nu putem îmbrățișa pe cineva doar așa să ne aflăm în treabă, pentru că cel îmbrățișat simte imediat falsitatea. Sufletul nu-l poți minți, el simte. Îmbrățișarea exprimă sentimentele noastre, iar dacă îmbrățișarea nu este una sinceră, vom simți asta. Îmbrățișarea are o anumită intensitate atunci cănd este din inimă.
Unul dintre cele mai frumoase locuri este cel în brațele cuiva. Când cineva ne ia în brațe, ne simțim protejați, simțim că nimic rău nu ni se poate întâmpla, simțim că este cel mai sigur loc. Și chiar este, în brațele cuiva este cel mai sigur loc…după inimă.
Oferă brațele tale cuiva care are nevoie de tine, nu le ține încrucișate, lasă-ți-le libere și dăruiește-le celor care au nevoie de o îmbrățișare. O îmbrățișare nu costă bani, dar îți arată adevarata față, adevăratul suflet, inima ta mare. Cu brațele tale poți face cuiva ziua mai bună. O simplă îmbrățișare poate salva un om din ghearele tristeții.
Ce părere ai de acea campanie numită Free Hugs ( îmbrățișări gratuite) ? Mie mi se pare o idee genială. Felicitări celui care a inițiat-o, adică australianului “Juan Mann”, deoarece el este cel care a inițiat-o. Această campanie exprimă iubire, bunătate, solidaritate. Oferind cuiva o îmbrățișare, îi umplem sufletul de optimism și de energie pozitivă. Susțin această campanie din tot sufletul. Hai să susținem împreună!
Nu te costă nimic să fii bun cu cei din jurul tău. Cu o îmbrățișare aparent banală poți schimba starea cuiva de spirit, poți face dintr-un om trist, unul fericit. Și este lucru mare să reușești așa ceva. Totul se poate, trebuie doar să ne dorim.

Lasă-te îmbrățișat și îmbrățișează și tu la rândul tău. Oferirea de îmbrățișări eu o numesc „terapie prin îmbrățișare”. Îmbrățișarea are efecte pozitive, benefice. Este ceea ce avem nevoie pentru a ne ridica de la pământ și a păși învingători și încrezători în viața pe cât de frumoasă, pe atât de grea. Când citești această carte, imaginează-ți că îți ofer o îmbrățișare, citind cartea mea, vei simți cum brațele mele te vor cuprinde și îți vor lua toate tristețile din suflet.