July 28, 2015

Despre Optimism

By Cristina
Fii Optimist! Gândește Pozitiv!




       Hrănirea cu optimism – acesta este secretul fericirii. Avem nevoie în viața noastră să fim optimiști, să privim cu încredere spre viitor și să vedem părțile bune în orice lucru aparent rău. Este o necesitate să fim optimiști. Optimismul ne face să ne simțim sufletul ușor și ne ajută în rezolvarea tuturor problemelor.

Dacă gândim pozitiv, avem convingerea că toate problemele au o rezolvare. Pesimismul este dușmanul nostru. Pesimismul ne încarcă sufletul și favorizează stresul. Optimismul este arma perfectă împotriva stresului. Să încercăm să vedem în orice lucru rău o părticică bună, să încercăm să vedem partea plină a paharului, să vedem calitățile omului, nu defectele. Optimismul ne încarcă cu energie pozitivă, în timp ce pesimismul ne face pizmuitori.

Eu recunosc că de multe ori am fost pesimistă, am crezut că cel mai bine este să pui răul în față, dar am procedat greșit. Speram că dacă gândesc negativ, se va întâmpla contrarul. Total fals. Dacă ești pesimist, atragi cu tine răul și în același timp îți provoci singur durere. Fiind optimist, atragi lucrurile bune și te încarci cu speranță și putere. Omul optimist este omul care radiază de fericire. Omul optimist are zâmbetul pe chip întotdeauna. Omul optimist este omul frumos, omul care emană încredere. Optimismul ne face viața mai ușoară. De ce să ne-o îngreunăm, să ne umplem sufletul și mintea cu gânduri negative, când putem fi încrezatori într-un viitor mai bun. De ce? Prin optimism ținem răul și gândurile negre la distanță. Pesimiștii sunt oamenii care și-au pierdut orice speranță, care își fac viața grea din proprie inițiativă. Pesimiștii nu zâmbesc. Ce este mai frumos, să vezi un chip curat, blând și zâmbitor sau un chip abătut? Eu aleg prima varintă. Îmi place să-mi hrănesc sufletul cu optimism, să am inima plină de încredere. Eu am învățat să fiu optimistă, cu timpul am decis ca optimismul este cel care mă caracterizeaza, nu pesimismul.Am învățat în timp să privesc spre un viitor bun, spre o viața cât mai frumoasă.

Încearcă să vezi în oameni și partea bună, nu numai defectele. Orice om are calități și defecte. Hai să vedem în oameni lucrurile frumoase. Să ne lăsăm sufletul deschis pentru a putea păși cu încredere optimsimul în noi. Optimismul este legat de credință. Dumnezeu este cel care ne îndeamnă să fim fericiți, zâmbitori, să trăim cu speranță în suflet. Cel viclean ne face să fim pizmuitori, pesimiști, ne transformă gândurile în umbre negre și ne face să ne pierdem credința și speranța. Nu permite celui vicelan acest lucru! Și acum sigur te întrebi “Și cum să procedez?” Răspunsul este să fii optimist, să zâmbești răului, să nu lași să îți umbrească chipul cu un văl negru, zămbește-i pesimismului și el va pleca singur. Întâmpină problemele cu zâmbete, cu fericire, cu credință și răul nu va avea nicio putere asupra ta, deoarece credința este mai presus de toate și este puternică. Credința poate muta munții din loc.