April 1, 2015

Iubesc Frumosul

By Cristina


   Frumosul este pretutindeni, tot ce ne înconjoară este frumos. Iubesc tot ce este frumos, așadar iubesc Natura. Iubesc natura și o spun cu atâta ardoare și certitudine, o spun cu sufletul încărcat de bucurie și de iubire pură. Natura este plină de splendoare. 
   Cănd mă gândesc la frumos, mă duce imediat gândul la iarba verde cu mirosul ei plăcut. Îmi place enorm mirosul de iarbă verde. 


   Cerul albastru îmi umple sufletul de speranță. Cănd privesc spre cer, parcă îl văd pe Dumnezeu. Norișorii albi de pe cer îi  vad ca pe niște perne moi, ca pe o vată pufoasă pe care stau așezați îngerii. M-aș arunca și eu pe un norișor pufos și aș dormi.


    Munții nu se lasă nici ei mai prejos, ei sunt puternici, iar când îi privesc, mă fac să mă simt și eu puternică. 

   Iubesc animalele, necuvântătoarele noastre pe care Dumnezeu le-a lăsat cu un scop pe pământ. Ele animă viața omului, animalele sunt alături de oameni atât la bine, cat și la rău, ele sunt date pe pământ pentru noi, să avem grijă de ele, să le iubim din toată inima noastră, iar ele la rândul lor ne vor răsplăti. Iubirea lor pentru noi, oamenii, este necondiționată. 

 


   Plantele, natura întreagă, o iubire imensă port în suflet pentru întreaga noastră natură, care s-a dovedit a fi foarte darnică. Plantele ne înfrumusețează viața, au darul acesta. Acesta este motivul pentru care le iubesc. Nu ai cum să nu iubești plantele, și ele sunt parte din viața noastră. Îmi plac florile, toate florile.

  Când spun flori, cuvintele care îmi trec prin minte sunt: gingășie, minunăție, culoare, iubire, puritate. 
 Florile sunt grațioase, ele mă atrag prin delicatețea lor aparte. Sunt adevărate domnișoare cochete și frumusețea este cea care le caracterizează. Cu ajutorul florilor ne exprimăm iubirea față de o anumită persoană, nici nu ne mai trebuie cuvinte, ele țin locul cuvintelor, sunt divine. Mulțumesc că existați, că existați doar pentru a ne face viața mai ușoară, mai plăcută din toate punctele de vedere! Ce este o casă fără plante? Este o casă goală, pustie, neînsuflețită…   
  Ieși și bucură-te de toate frumusețile naturii, plimbarea în natură este minunată, ieși și contemplă fiecare colțișor, fiecare colțișor din natură are ceva frumos. Fiecare colțișor are secretul lui. Natura ascunde multe secrete. Nu ești curios să le afli?